Het TeamFELINE VAN DER ZWAAL

Trainer


Mijn leven zag er ineens heel anders uit toen ik samen met mijn broers en zus op een sinterklaas avond een grote kist uitpakte waar een klein pluche puppy uitkwam….even later stapten we in de auto met mijn moeder en reden naar een onbekend adres. Daar aangekomen werden we begroet door een Golden Retriever teef en haar 9 puppies…en een daarvan was voor ons!
Daar begon mijn grote liefde voor honden en vormde zich een grote droom... namelijk: werken met honden…

Een aantal jaar geleden kwam er een herder bij mij wonen. Om deze nog beter onder controle te krijgen heb ik de hulp van Anniek in geroepen.
Ik was zo enthousiast over wat zij allemaal kon en deed, dat mijn grote droom weer extra werd aangewakkerd.

Toch moest deze droom nog even op zich laten wachten, want ondanks dat Anniek gelijk vroeg of ik bij haar wilde komen werken had ik net een langdurig verblijf naar Curacao geboekt. Mijn Duitse herder ging mee en we hebben daar flink door geoefend. Ook heb ik hier geleerd hoe ik met de filosofie en methodes van Anniek andere bazen en hun honden kon helpen.
Veel mensen vroegen hulp en elke keer verliet ik na circa 2 uur hele blije cliënten en gelukkige honden.

Naast honden heb ik nog een passie. Namelijk wiskunde! Ik geef 2 dagen per week les op een middelbare school in Haarlem en heb het hier enorm naar mijn zin.

Dolgelukkig was ik toen Anniek mij na mijn reis vroeg om alsnog bij haar te komen werken.

Mijn leven is nu helemaal compleet! En een leuke parttime baan als docent en 3/4 dagen per week leer ik bazen hoe ze dmv positieve bekrachtiging, dus zonder angst, straf of pijn hun hond weer in het gareel kunnen krijgen.
Een hond die op deze manier getraind is, verandert zijn gedrag omdat hij dat wil, niet omdat hij dat moet.

Ik verheug mij iedere dag opnieuw om met een nieuwe hond en baasje aan de slag te gaan.

Tot snel!

BOB

Trainer


Na mijn studie filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, heb ik een half jaar in Uruguay gewoond. Zwerfhonden waren een normaal verschijnsel daar en leefden in redelijke harmonie met de dorpsbewoners. Op een dag reed ik naar huis toen een klein mager hondje met grote oren tegenkwam. Hij liep in tegenovergestelde richting en toen we elkaar passeerden zag ik dat ie op drie poten hinkte. Hij was hoogstens een paar maanden oud en zwaar ondervoed. We keken elkaar even aan in het voorbijgaan en ik vertelde mezelf dat ik niet elk schrijnend geval mee naar huis kon nemen. Blijkbaar dacht hij daar anders over want hij draaide zich om en begon op zijn drie poten achter de auto aan te rennen. Met pijn in mijn hart reed ik door en verloor ik hem uit het zicht. Thuis aangekomen probeerde ik hem te vergeten, maar tot mijn grote verbazing kwam hij zo'n tien minuten later aanhinken. Hij was op zijn laatste krachten en stortte in op een paar meter van het huis. Ontroerd door deze actie besloot ik om hem in ieder geval te helpen op krachten te komen. Natuurlijk bleef het daar niet bij en heb ik hem uiteindelijk mee teruggenomen naar Nederland. Inmiddels is hij gezond en snel als de wind (zijn kapotte poot had te maken met ondervoeding).

In mijn ogen heeft hij mij net zo goed gered als ik hem. Hij bracht structuur in mijn leven en leerde mij de verantwoordelijkheid die hoort bij het zorgen voor een wezen dat compleet afhankelijk is van jou. Het was geen gemakkelijke hond en hoewel ik me al veel had verdiept in de filosofie van Cesar Millan moest ik er nu echt mee aan de bak. Ik raakte gepassioneerd over het werken met honden en een droom was geboren. De afgelopen jaren heb ik het land afgereisd op zoek naar de beste trainers om het vak van te leren. Zo kwam ik onder andere bij Anniek terecht. Ik heb verschillende cursussen bij haar gevolgd en was deel van de eerste groep die de 5 daagse basisopleiding mocht doen. Toch lukte het me niet om mijn eigen zaak van de grond te krijgen en begon ik het geloof in mijn droom te verliezen. Gelukkig zag Anniek een talent in mij en zorgde ervoor dat ik niet opgaf. Uiteindelijk bood ze mij een baan aan in haar bedrijf en ze kan haast niet weten hoe dankbaar ik haar hiervoor ben. Nu assisteer ik de trainers bij het geven van consulten en bij het stabiel houden van de roedel. Daarnaast help ik als filosoof om haar filosofie nog helderder onder woorden te brengen.

KARIN NEDERVELD

Trainer


Mijn naam is Karin Nederveld en ik ben 1 van de trainers bij Team Anniek.

Na 25 jaar als (kinder-) verpleegkundige te hebben gewerkt ben ik 12 jaar geleden begonnen met mijn eigen praktijk waarin ik mensen coach naar een gezondere leefstijl.

Coaching zit mij in het bloed maar ik heb nog een passie, namelijk honden.

Akito, mijn bange, Spaanse asielhond was een moeilijk geval en ik hadden al 'alles' geprobeerd om hem in balans te krijgen. .. zonder succes..
Tot Anniek op mijn pad kwam.
Jaren geleden, net terug van haar opleiding bij Cesar Millan was ze mijn laatste redmiddel. En er was een klik.
Niet alleen tussen ons maar Akito reageerde verbluffend op haar kalme, zelfverzekerde energie.
Zo ontspannen had ik hem nog nooit gezien!

Ik ging ermee aan de slag en zo groeide mijn verlangen om hier meer mee te doen. Anniek heeft mij toen verder opgeleid en sindsdien werk ik bij Team Anniek.
De eerste hond die ik hielp is een hond die nog steeds bij mij woont.
Haar naam is Paddle. Zij was door haar baasjes afgeschreven omdat ze zo gevaarlijk was. Ze had al 25 mensen gebeten en zij wisten zich geen raad meer met haar.

Na intensieve training door Anniek en ons team is ze nu een heerlijk lid van mijn gezin geworden en mag ze samen met Akito vaak helpen bij consulten en/of roedelopnames.

Tijdens alle workshops, cursussen, en lezingen ben ik altijd van de partij. Daarnaast begeleid ik de honden die bij ons zijn voor een roedelopnametherapie en help ik de baasjes om weer veilig en met plezier buiten de roedel samen te functioneren.

Een prachtige combinatie van mijn beide passies!

TESS STURM

Trimster / hulptrainer


Mijn naam is Tess Sturm. 
Toen ik zeven jaar oud was kwam er voor het eerst een hond bij ons in huis, een grote Mechelse herder, Dayka.
In het begin vond ik het best een beetje spannend, ze was groot en intimiderend maar ze werd mijn grootste maatje, ze was mijn steun en toeverlaat toen we gingen verhuizen.
Zodoende ben ik met honden groot gebracht en hebben ze vanaf jongs af aan een grote betekenis in mijn leven gehad. 
Drie jaar geleden ging ik werken bij een vrije hondenopvang. Ik had voor veel dingen geleerd, maar hier kon ik mijn ziel en zaligheid inleggen. Werken met een loslopende roedel, ik kon geen beter werk bedenken!

Toen Anniek haar gedragscentrum bij deze roedel vestigde kon ik haar regelmatig helpen met consulten waar ik erg veel plezier in had! Vol verbazing keek ik naar haar werk. Honden kwamen binnen met diverse gedragsproblemen en gingen als makke lammetjes weer de deur uit..  Ondertussen begon ik met de opleiding hondentrimmer aan het Huisdieren Kennis Instituut, hier heb ik over alle facetten van de hond geleerd.  Na het behalen van mijn diploma ben ik professioneel aan de slag gegaan met het trimmen van honden en nu, 3 jaar later, hebben Anniek Winters en ik de handen inéén geslagen en zijn we de samenwerking aangegaan. In het nieuwe honden gedragscentrum zal ik mij voornamelijk focussen op het trimmen van honden waarbij alle honden welkom zijn, ook als zij met gedragsproblemen te kampen hebben. Daarnaast zal ik regelmatig assisteren bij consulten en bij de begeleiding van roedelopname- en opvanghonden.  

Een geweldige uitdaging om te werken met mijn passies en om het team van Anniek Winters te mogen versterken!

JENNIFER LENSING

Planning & Sales


Vanaf het moment dat Anniek haar bedrijf begonnen is ben ik er al nauw bij betrokken. In eerste instantie op de achtergrond en later als het aanspreekpunt voor alle nieuwe en bestaande cliënten.
Ik behandel alle mail, plan de afspraken in en houdt me bezig met de verkoop van alle artikelen. Het is een hele uitdagende en drukke baan aangezien er op sommige dagen 140 e-mails per dag binnenkomen. Voor mij is het een heuse sport geworden om al deze e-mails zo goed mogelijk op te pakken en iedereen zijn wensen te vervullen.

Naast dat ik zoveel plezier in mijn werk heb, is Anniek ook 1 van mijn beste vriendinnen waardoor we elkaar heel goed aanvoelen en vullen.
Dit helpt enorm bij onze samenwerking omdat je compleet van elkaar afhankelijk bent.
Ik hoop dat we deze mooie combinatie nog jaren voort kunnen zetten want voor mij is het een droombaan!

TAMARA SPELTHUIS

Trainer / Manager gedragscentrum


Ik ben opgegroeid op een jachthaven met mijn ouders en mijn zus. We hadden 4 honden (2 bouviers Ceasar, Tosca en 2 kruisingen Scotty en Beertje).

Scotty was voor mij de meest bijzondere.
Ik heb hem gekregen van mijn ouders voor mijn eerste rapport want ik wilde graag een eigen hondje.
Scotty struinde door de hele wijk en kwam altijd weer thuis. (toen kon dat nog ;) )
Tegen half 4 haalde hij ons altijd uit zichzelf van school.
Hij was echt mijn maatje en heeft me altijd door moeilijke tijden gesleept.

Toen ik op mezelf ging wonen nam ik 2 Franse bulldoggen, Djima en Tjero en een Bordeaux dog Jocca.
Er is nog nooit een moment geweest dat ik geen honden in mijn leven had.
Een leven zonder kan ik me echt niet voorstellen.


Nu jaren later heb ik 2 Franse bulldoggen Djenna en Akira.
Door Akira ben ik bij Anniek terecht gekomen.
Ik durf best te zeggen dat ik goed met honden ben maar dit probleem kon ik niet doorbreken.
(Akira was erg onzeker en viel daardoor uit naar andere honden ik had hier echt hulp bij nodig).
Ik heb een lezing bijgewoond, aan een workshop deelgenomen, een thuis consult gehad en op advies een roedelopname voor Akira ingepland.
Na dit alles wilde ik heel graag meer weten over de filosofie en de methode van Anniek, daarom heb ik ook de 5 daagse cursus gevolgd.

Anniek was erg over mij te spreken, door wat ze allemaal al van me gezien had in combinatie met mijn management ervaring,.
Ze heeft me toen gevraagd om manager van haar hondenopvang te worden.
Dat was echt een droom die uitkwam!

Iedere dag probeer ik nu alles in goede banen te leiden, baasjes te woord te staan, helpen met consulten en alles in de opvang te regelen.
Voor mij is dit de meest toffe baan die er bestaat!
En stiekem ben ik Akira nu dankbaar voor haar negatieve gedrag…

RIET

Trainer / Manager gedragscentrum


Mijn hele leven ben ik omringd met honden. Op 4-jarige leeftijd liet ik al alleen onze herdershond uit, zonder riem en ze bleef keurig bij me.
Drie jaar geleden kwam Anniek bij mij voor een consult met mijn hond die geadopteerd is uit een asiel in Spanje. Ondanks dat ze goed luisterde naar commando’s, ging ze graag zelfstandig jagen en er waren nog een aantal dingen die mij geen goed gevoel gaven en soms zelf onzeker maakte. Alles wat mij als kind met mijn hond destijds zo makkelijk af ging, was nu ver te zoeken. Omdat ik niet meer wist wat ik moest doen, (ik had al eerder twee gedragstherapeuten langs laten komen, zonder resultaat) riep ik de hulp in van Anniek. Zij heeft me tijdens het consult geleerd hoe ik met de jachtdrift kon omgaan en positief leiderschap kon geven aan mijn hond. Dit bleek het “missende stukje” te zijn en daardoor veranderde de hele relatie met mijn hond. Opeens had ze nu wel aandacht voor mij. De belangrijkste les die ik heb geleerd: leer de taal van je hond spreken en dat gevoel in mij aan te spreken wat ik als kind had (vol zelfvertrouwen en niet nadenkend over wat mis kon gaan).

Door deze les werd ik getriggerd om hier meer mee te gaan doen heb ik zowel de 5-daagse- als de vervolgcursus bij Anniek gevolgd. Dit was naast de enorme ervaring en kennis die ik heb opgedaan ook nog eens superleuk! Anniek heeft mij gevraagd om trainster te worden en mijn doel is om onze klanten dezelfde ervaring mee te geven die ik destijds had. Namelijk: het is mogelijk om jezelf en je hond die verandering te laten doormaken en weer te kunnen genieten van elkaar! En mijn hond nu? Net zoals toen ik kind was loopt ook zij nu zonder riem naast me (waar dit uiteraard is toegestaan 😉). Ik help jou en je hond graag verder!